Antti Ranta-aho

Kilpajuoksija 

Olen 29-vuotias vaasalainen juoksija.
Liikuntaa olen harrastanut pienestä pitäen.
Ensin lajeinani oli suunnistus ja hiihto, niistä siirryin vähitellen juoksun pariin. Vuodesta 2011 lähtien olen panostanut juoksuun määrätietoisemmin. Vuonna 2016 liityin Vasa IS:ään, jonka myötä aloin kilpailemaan myös ratajuoksuissa ja SM-kisoissa.

Juoksussa olen keskittynyt kestävyysmatkoihin, kuten esimerkiksi 10 000 m ja puolimaratonin juoksuun. Parhaat tulokseni olen saavuttanut puolimaratonilla. Olen mm. voittanut kaksi kertaa Paavo Nurmi Marathonilla ja Vaasa-Maratonilla sekä kerran Oulun Terwamaratonilla. Vuonna 2017 saavutin myös monivuotisen tavoitteeni pääsemällä juoksemaan Kalevan Kisojen 10 000 metrin kilpailuun. Maratonia en ole vielä kertaakaan juossut, mutta eiköhän senkin aika vielä tule…

 

Vaikka itsellä juoksu on kilpailemisen myötä tavoitteellisempaa, on juoksulla silti minulle myös se arkeen voimaa antava puoli. Rauhallisella lenkillä ollessa on rentouttavaa nauttia luonnosta ja antaa mielen rentoutua. Tärkeintä on, että jokainen löytää juoksusta juuri sen tason, jolla siitä voi nauttia eniten. Toivon tuovani ryhmään liikunnan iloa ja positiivista tsemppiä sekä innostaa tämän hienon lajin pariin.

Miia.jpg
Miia Mäenpää

Personal trainer ja juoksuharrastaja

 

Olen 34-vuotias koulutettu personal trainer ja intohimoinen juoksuharrastaja. Noin 10 vuotta sitten aloin harrastaa liikuntaa säännöllisesti ja samaan aikaan aloitin myös juoksuharrastuksen ja  siitä asti liikunta on aina ollut osaa minun elämää. Juoksuharrastuksesta tulinkin jossain vaiheessa myös uusia tavoitteita ja kokemusta löytyykin erilaisista kestävyysmatkoista 10 km ja puolimaratoneista. Kilpailut ovatkin olleet aina hyvin tärkeä osa juoksuani, mutta samalla antavat myös hyvinkin paljon iloa ja taistelun tahtoa. Personal trainerin opintojen kautta olenkin syventänyt omaa osaamista myös lihaskunto ja liikkuvuus osa-alueilla. 

 

Juoksu ei olekaan enää pelkkä liikuntamuoto minulle vaan tästä on synytynyt elämäntapa. Haluankin antaa sen hyvän fiiliksen mitä itse olen myös saanut juoksusta ja liikunnasta. Tykkään  juosta yksin, mutta nautin myös kun juostaan porukassa, joten ei muuta kun mukaan porukkaan. Treeneissä nähdään!

DSC_3246.JPG
Minna Kaasalainen

Juoksuharrastaja

Olen Vaasalainen juoksuharrastaja, jota juoksukärpänen puri vajaa 10 vuotta sitten ja tällä tiellä ollaan edelleen. Juoksu on minulle mieluisin liikuntamuoto, vaikka sen lisäksi muutakin tulee tehtyä, esim. pyöräilyä, hiihtoa, salilla ja jumpissa käytyä. Running Club Wasa on ollut minulle tuttu juoksuryhmä sen alkumetreistä alkaen.

 

Tykkään lenkkeillä yksinkin, mutta eniten juoksu on antanut minulle siksi, että sen myötä olen saanut aivan mahtavia ystäviä ja kavereita. Yhdessä tekeminen ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen maratoneista lyhyempiin matkoihin Suomessa ja ulkomailla on parasta! Suosittelen lähtemään mukaan juoksuporukkaan.

Juhani Riihola juoksukoulu
Juhani Riihola

Ammattivalmentaja, urheiluhieroja ja juoksuharrastaja

Olen 38-vuotias juoksuharrastaja. Olen harrastanut liikuntaa koko ikäni aktiivisesti. Nuorena harrastin yleisurheilua, jääkiekkoa, hiihtoa, kamppailulajeja ja kuntosalia. Hieman myöhemmin juoksukärpänen pääsi kuitenkin puraisemaan ja siitä lähtien juoksu on ollut itselleni se kaikkein tärkein ja mieluisin harrastus.

 

Olen ollut perustamassa Running Club Wasan juoksukoulua ja vetänyt sen juoksuryhmiä keväästä 2015 lähtien. Valmistuin toukokuussa 2018 urheiluhierojaksi ja sain samalla liikuntalääketieteen perusopinnot valmiiksi. Keväällä 2019 valmistuin urheiluvalmentajan ammattitutkinnosta (VAT). 

 

Valmentajana haluan mahdollistaa jokaiselle juoksijallemme juoksukipinän syntymisen kannustavan ja positiivisen ryhmähengen sekä nousujohteisen harjoittelun myötä.