Miia Kahila juoksukoulu
Anders Lindahl

Fysioterapeut, utbildad massör och f.d. elitlöpare 

 

Jag är en 33-årig sportintresserad kille. Idrott och framförallt löpning är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Som 6-åring började jag spela fotboll och höll på med det fram till 15-års ålder, då min friidrottstränare upptäckte min talang för löpning.

 

Det tog inte länge förrän jag började skörda framgångar på löparbanan. Min första FM-medalj i juniorklassen kom som 18-åring på 400m och efter det har jag också FM- medaljer från bl.a. 800m, 1500m, 5000m, 10 000m och terränglöpning. Jag har också fått äran att representera Finland i en del landskamper och internationella mästerskap, bl.a. i Universiaden, Sverigekampen och Lag-EM. Under idrottskarriären har jag också haft en del problem med skador, därför växte mitt intresse för fysioterapi då man med rätt kunskap kan undvika eller minimera riskerna.

Genom min idrottskarriär och mina studier har jag lärt mig en hel del som jag kan ha nytta av och eventuellt dela med mig av. Så kom med i löparfamiljen och hitta glädjen i att träna i grupp =) 

Antti Ranta-aho

Kilpajuoksija 

Olen 28-vuotias vaasalainen juoksija.
Liikuntaa olen harrastanut pienestä pitäen.
Ensin lajeinani oli suunnistus ja hiihto, niistä siirryin vähitellen juoksun pariin. Vuodesta 2011 lähtien olen panostanut juoksuun määrätietoisemmin. Vuonna 2016 liityin Vasa IS:ään, jonka myötä aloin kilpailemaan myös ratajuoksuissa ja SM-kisoissa.
 ​

Juoksussa olen keskittynyt kestävyysmatkoihin, kuten esimerkiksi 10 000 m ja puolimaratonin juoksuun. Parhaat tulokseni olen saavuttanut puolimaratonilla. Olen mm. voittanut kaksi kertaa Paavo Nurmi Marathonilla ja Vaasa-Maratonilla sekä kerran Oulun Terwamaratonilla. Vuonna 2017 saavutin myös monivuotisen tavoitteeni pääsemällä juoksemaan Kalevan Kisojen 10 000 metrin kilpailuun. Maratonia en ole vielä kertaakaan juossut, mutta eiköhän senkin aika vielä tule…

 

Vaikka itsellä juoksu on kilpailemisen myötä tavoitteellisempaa, on juoksulla silti minulle myös se arkeen voimaa antava puoli. Rauhallisella lenkillä ollessa on rentouttavaa nauttia luonnosta ja antaa mielen rentoutua. Tärkeintä on, että jokainen löytää juoksusta juuri sen tason, jolla siitä voi nauttia eniten. Toivon tuovani ryhmään liikunnan iloa ja positiivista tsemppiä sekä innostaa tämän hienon lajin pariin.

Juhani Riihola juoksukoulu
Juhani Riihola

Ammattivalmentaja, urheiluhieroja ja juoksuharrastaja

Olen 37-vuotias juoksuharrastaja. Olen harrastanut liikuntaa koko ikäni aktiivisesti. Nuorena harrastin yleisurheilua, jääkiekkoa, hiihtoa, kamppailulajeja ja kuntosalia. Hieman myöhemmin juoksukärpänen pääsi kuitenkin puraisemaan ja siitä lähtien juoksu on ollut itselleni se kaikkein tärkein ja mieluisin harrastus.

 

Olen ollut perustamassa Running Club Wasan juoksukoulua ja vetänyt sen juoksuryhmiä keväästä 2015 lähtien. Valmistuin toukokuussa 2018 urheiluhierojaksi ja sain samalla liikuntalääketieteen perusopinnot valmiiksi. Keväällä 2019 valmistuin urheiluvalmentajan ammattitutkinnosta (VAT). 

 

Valmentajana haluan mahdollistaa jokaiselle juoksijallemme juoksukipinän syntymisen kannustavan ja positiivisen ryhmähengen sekä nousujohteisen harjoittelun myötä. 

IMG_5633-4.jpg
Eliisa Räsänen

Kilpajuoksija

 

Urheilu ja juoksu ovat melko lailla rytmittäneet elämääni aina. Ammattimaista kilpaurheilua ja tavoitteellista harjoittelua on minulla takana jo noin kymmenen vuotta. Vaikka junnuna harrastin monipuolisesti eri lajeja (yleisurheilun lisäksi myös mm. tanssia, suunnistusta ja hiihtoa), valikoitui 15-vuotiaana lajikseni erityisesti pika- ja keskimatkojen juoksu. Samanikäisenä voitin ensimmäisen henkilökohtaisen suomenmestaruusmitalini 800 metrin matkalla. 

 

Sittemmin olen juossut suomenmestaruusmitaleille niin juniori- kuin yleisessäkin sarjassa 400 ja 800 metrin matkoilla sekä viesteissä. Suomea olen saanut kunnian edustaa muun muassa maaotteluissa ja pohjoismaiden mestaruuskisoissa 200, 400 ja 800 metrin matkoilla.

 

Urheilu on antanut minulle paljon, enkä usko, että voisin samanlaista tunneskaalaa kokea minkään muun asian parissa. Juoksu on parhaimmillaan upeita tunteita ja omien rajojen testaamista. Urheilun varjopuolella ovat tietysti loukkaantumiset, joista myös itse olen joutunut paljon kärsimään. Uskon, että monipuolisen harjoittelutaustani ansiosta minulla on paljon annettavaa myös teille muille juoksusta innostuneille. Kiva päästä mukaan porukkaan, treeneissä nähdään! :)

Minna Kaasalainen

Juoksuharrastaja

Olen Vaasalainen juoksuharrastaja, jota juoksukärpänen puri vajaa 10 vuotta sitten ja tällä tiellä ollaan edelleen. Juoksu on minulle mieluisin liikuntamuoto, vaikka sen lisäksi muutakin tulee tehtyä, esim. pyöräilyä, hiihtoa, salilla ja jumpissa käytyä. Running Club Wasa on ollut minulle tuttu juoksuryhmä sen alkumetreistä alkaen.

 

Tykkään lenkkeillä yksinkin, mutta eniten juoksu on antanut minulle siksi, että sen myötä olen saanut aivan mahtavia ystäviä ja kavereita. Yhdessä tekeminen ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen maratoneista lyhyempiin matkoihin Suomessa ja ulkomailla on parasta! Suosittelen lähtemään mukaan juoksuporukkaan.